Veelgestelde vragen

Is er een kilometerbeperking?
Nee, je kunt zelf je route bepalen.
Huurperiode
De minimale huurperiode is 3 dagen. Bij de huur wordt 1 dag beschouwd als een periode van 24 uur (etmaal), met inachtneming van de genoemde tijden waartussen je de Cabrio kunt ophalen dan wel afleveren. Ook bij een huurperiode van 3 dagen is de waarborg van toepassing. Lees hierover meer bij het onderwerp 'waarborg'.
Ophalen en terugbrengen van de Cabrio
Kom je met je eigen auto naar Italië gereden? Deze kan je kosteloos in onze garage achterlaten gedurende jouw vakantie of reis. Je kan ook met het vliegtuig komen en landen op vliegveld Turijn of Milaan. Eventueel brengen wij de Cabrio naar een door jouw gewenste plaats, bijvoorbeeld hotel of B&B, mits deze plaats ligt in een straal van ongeveer 50 kilometer vanaf Bossolasco. We halen hem dan ook weer op. Hier zijn eventueel wel extra kosten aan verbonden, neem hierover contact met ons op.


Wat moet ik overhandigen/meenemen bij het ophalen van de Cabrio?
Bij het ophalen van de huurauto in Italië moet een geldig rijbewijs en een geldig paspoort of ID kaart op naam van de bestuurder worden getoond. Wij zullen daar voor onze administratie een kopie van maken.
Inleveren van de Cabrio
Op de huuroverkomst staat aangegeven op welk tijdstip en plaats de Cabrio aan het einde van de huurperiode weer ingeleverd moet worden. Wij zorgen voor reiniging van de buitenkant. Wij verwachten dat het interieur schoon en netjes blijft.
Kan ik de Cabrio retourneren op een andere locatie?
Indien gewenst, kan de Cabrio worden ingeleverd op een andere locatie, binnen een straal van maximaal 50 km van Bossolasco. Dit moet gelijktijdig met het reserveren met ons worden besproken. Dit is achteraf niet mogelijk. De eventuele kosten van het ophalen van de Cabrio zullen wij echter wel aan u moeten doorberekenen.
Ik zou graag ook andere steden willen bezoeken. Mag de Cabrio de grens over?
Ja dat mag
Hoe zit het met de verzekering van de Cabrio? Dien ik dit zelf te regelen of is dit inclusief?
De Cabrio is verzekerd. U dient zelf een reisverzekering af te sluiten.
Verkeersboetes
Verkeersboetes, ontstaan door overtredingen in de verhuurtijd van de Cabrio, zullen in rekening worden gebracht. Dit kan door middel van een inhouding op de waarborgsom of naderhand door toezending van een factuur.
Zit er een route bij?
Nee, je bent vrij om te gaan waarheen je wilt. Ook naar Frankrijk.

Voor degenen die in de buurt willen blijven hebben wij zelf een route van 150km uitgezet in het Langhe en Roero gebied, de 10-kastelen route. Deze route staat omschreven in een duidelijk routeboek. Wil je deze route rijden, geef dat dan aan bij reservering, dan leggen wij het routeboek in de Cabrio. Voor de liefhebbers hebben wij ook kortere routes uitgezet in de vorm van het bol pijl systeem. Nogmaals, deze routes zijn niet verplicht, je kunt zelf je route plannen.

Verder kunnen wij je de Strada Romantica Delle Langhe e del Roero aanbevelen. In de Cabrio bevindt zich een mapje met informatie en de route van de Strada Romantica. Maar is het niet heerlijk om iedere ochtend te bedenken waar de reis voor de dag naartoe gaat? Bezoeken we een stad of gaan we naar de markt? Gaan we naar het strand of trekken we door de bergen? Het gevoel van vrijheid in het prachtige Italië geeft pas het echte vakantiegevoel! Ontdek het voor veel toeristen nog onbekende Piemonte.
Weergarantie
Stellen wij kort voor de huurperiode vast, dat tijdens de huurperiode slecht weer wordt verwacht, dan zal geen restitutie van het reeds betaalde huurbedrag worden gegeven. Wel bieden wij je de mogelijkheid om de huurperiode om te boeken naar een andere periode.
Wat voor bagage kan ik meenemen?
De Cabrio heeft een ruime, maar lage achterbak. Hardcover koffers passen er niet in. Wij raden aan twee flinke weekeindtassen mee te nemen die gemakkelijk kunnen worden geplaatst in de achterbak. Er bevindt zich nog een ruimte achter de twee voorstoelen waar ook bagage kan worden geplaatst, bijvoorbeeld voor een boodschappentas. Let wel, de achterklep kan op slot, de ruimte achter de twee voorstoelen is open.
Wat moet ik doen als ik onderweg pech krijg?
Omdat er geen kilometerbeperking geldt, is het niet altijd mogelijk je in een pechsituatie binnen een aanvaardbare tijd een helpende hand te bieden. Daarom zijn onze Cabrio’s verzekerd bij de ANWB door middel van de Wegenwacht Service Buitenland. Wij hebben een speciaal buitenland arrangement bij de ANWB zodat al onze Cabrio's goed verzekerd zijn. Bij pech bel je eerst met ons, zodat wij de situatie kunnen bespreken. Bevind je je nog binnen een voor ons aanvaardbare afstand, dan kunnen wij de Cabrio ter plekke repareren of eventueel zorgen voor een vervangende Cabrio. Kunnen wij je niet binnen een aanvaardbare tijd helpen, dan bellen wij met de ANWB en leggen de situatie uit, zodat er pechhulp kan worden ingeschakeld. Als de Cabrio niet binnen 48 uur (provisorisch) te repareren is en het niet mogelijk en/of verantwoord is om verder te rijden dan wordt er door de ANWB voor een vervangende auto gezorgd, zodat je in ieder geval je reis kunt voortzetten.
Wat moet ik doen in geval van schade?
Allereerst neem je direct contact met ons op. Afhankelijk van de grootte van de schade zullen wij bespreken hoe verder te gaan. In overleg wordt bepaald of verder kan worden gereden met de beschadigde Cabrio of dat je een andere Cabrio krijgt voor de rest van je huurperiode. Let op: is er sprake van roekeloos rijgedrag, dan kunnen wij weigeren vervangend vervoer aan te bieden. Maak altijd foto’s van de schade en bewaar bonnen van eventuele extra kosten.
Wat moet ik doen in geval van een aanrijding met de Cabrio?
Schakel de lokale politie in zodat zij een politierapport kunnen opstellen. Neem daarna altijd direct contact met ons op.
Zijn de Cabrio's goed onderhouden?
Alle Cabrio’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd. De Cabrio’s worden jaarlijks in Nederland APK gekeurd.
Kan ik een Cabrio met trekhaak huren?
Nee.
Brandstof vol/leeg
De Cabrio wordt door ons met een volle tank benzine afgeleverd. De Cabrio dient bij inlevering ook over een volle tank benzine te beschikken. Indien de Cabrio niet met een volle tank benzine wordt ingeleverd, wordt EUR 100,- extra door ons in rekening gebracht.
Is er een minimale leeftijd verbonden aan het uren van een Cabrio bij Cabrio Rent Italia?
Wij hanteren een minimale leeftijd van 30 jaar. De huurder/bestuurder moet minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
Hoelang dien ik in het bezit te zijn van mijn rijbewijs om bij jullie te kunnen huren?
Vijf jaar.
Past iedereen in elke Cabrio?
Nee, iemand langer dan 1.85 m past niet achter het stuur van elke Cabrio. Neem met ons contact op om te bespreken welke Cabrio geschikt is voor langere personen.
De waarborg
Onderstaand de vier belangrijke punten over de waarborg die je moet lezen voor je in je Cabrio stapt.


1. CHECK: RIJBEWIJS OF PASPOORT
Bij het ophalen van de Cabrio, moet je een geldig rijbewijs en een geldig paspoort/identiteitskaart kunnen tonen.


2. WAARBORG IS VERPLICHT
De huursom en de waarborgsom voor de Cabrio betaal je vooraf. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De borg is voor ons een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude, verkeersovertredingen of nalatigheid. Deze waarborg bedraagt te allen tijde EUR 1.500,--, ook bij verhuur voor één dag. Het bedrag staat duidelijk vermeld in het huurcontract.

3. GEEN BORGBETALING VOORAF = GEEN CABRIO
De waarborgsom van EUR 1.500,-- dient ten minste 10 dagen vóór de huurperiode op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Zonder vooraf betaalde borg zullen we je geen Cabrio meegeven. Klinkt streng, maar is vrij logisch: wij willen enige zekerheid voor we je zo’n waardevol product meegeven waarmee je alle kanten op kan. Is de termijn te kort voor ons om te controleren of de borg daadwerkelijk per overboeking is voldaan, dan zal de waarborg van EUR 1.500,-- contant bij ons moeten worden achtergelaten.

4. VERGOEDING WAARBORG BIJ SCHADE
De waarborgsom wordt uiterlijk 10 dagen, mits er geen schade aan de Cabrio is toegebracht, de Cabrio binnen de huurtermijn is ingeleverd en de Cabrio is geïnspecteerd en in orde is bevonden, geretourneerd. In geval van schade wordt de waarborgsom niet eerder geretourneerd dan zodra duidelijk is dat de omvang van de schade het bedrag van het eigen risico niet overschrijdt, waarna de waarborgsom ter zake van het eigen risico minus het schadebedrag wordt geretourneerd.
Zijn er speciale regels met betrekking tot autorijden in Italië?
Op autosnelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Bij slecht weer wordt dit verlaagd naar 110 kilometer per uur.

Buiten de bebouwde kom heeft het verkeer op de genummerde rijkswegen (Strade Statali) voorrang. Bij het uitwijken heeft het zwaarste voertuig voorrang. Wanneer het gaat om twee gelijkwaardige voertuigen, moet het voertuig dat zich het dichtst bij een uitwijkplaats bevindt, uitwijken.

Op smalle bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer, behalve als het stijgende voertuig zich dicht bij een uitwijkplaats bevindt.

Wanneer je pech of een ongeval hebt, plaats je de gevarendriehoek op een autoweg ongeveer honderd meter achter je voertuig. Op overige wegen moet de gevarendriehoek ongeveer vijftig meter achter het voertuig komen. Als deze actie je in gevaar brengt hoef je dit niet te doen. De alarmlichten moeten ingeschakeld worden en alle inzittenden zijn verplicht een veiligheidsvest te dragen, deze liggen standaard achterin de kofferbak van de Cabrio.

Een wit rechthoekig bord met daarop een rond rood omrand verbodsbord afgebeeld en de tekst ‘Zona traffico limitato’, dat in veel Italiaanse steden voorkomt, geeft een inrijverbod aan. Let daar goed op, er staan overal camera’s, de bekeuring zal rechtstreeks naar Nederland worden gezonden. De bekeuring zal door ons na ontvangst direct aan jou worden doorbelast. Alleen auto’s met een ontheffing mogen deze zone binnenrijden.

In alle grote steden bevinden zich blauwe zones voor betaald parkeren, aangegeven door de blauwe borden met een witte letter P. Op of onder de borden staat aangegeven op welke dagen en uren je moet betalen bij een parkeerautomaat. Parkeerkaarten zijn ook de koop bij krantenkiosken. Je mag maximaal één uur parkeren op werkdagen van 09.00 tot 14.30 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Je moet het tijdstip van aankomst aangeven door middel van de parkeerschijf. Parkeer de Cabrio nooit gedeeltelijk op een zebrapad. In Italië gelden strenge regels en de Cabrio zal dan onmiddellijk worden weggesleept.
Staat je vraag hier niet bij?
Stuur ons een mailtje of vul het contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt. Je mag ons natuurlijk ook even bellen.